BloggProffs

Julfesten

Igår hade vi julfest med klassen. Tidigt? Aa men alla helger är ju inbokade för människor såhär års. Festen ägde rum hemma hos Pia i Arboga. Pia hade verkligen fixat en helt underbar julstämning, var som jul på riktigt. Alla hade vi med oss någonting till jubordet. Jag hade med mig senap, haha. Vi började kvällen med att dricka glögg, vilket jag inte dricker så jag satt och drack Cube istället. Vi satt där ett tag och snackade och hade roligt. Sen var det dags för att göra ordning maten. Rasmus och jag skulle griljera skinkan och det gick ju alldeles utmärkt. Riktigt god blev den. Nu kan jag inte bara steka köttbullar och prinskorv till julbordet, jag kan griljera skinkan också (: Det måste mamma tycka om! I köket började vi prata som skolans lucia tåg och tända ljus grejer och då kommer den absolut roligaste kommenaten under hela kvällen ”Ni kan inte låta några muppar gå med levande ljus”. Det kom så sjukt så alla bara började skratta. Under julmiddagen sen blev det en diskussion om hur man ska fp använda ordet mupp eller inte. Både Elin och jag tyckte att man inte borde gå runt och kolla folk för muppar. I alla fall innan vi satte oss för att äta tände Pia alla fyra ljusen i adventsljusstaken och Rasmus fick hålla tal. Haha. Första gången han är med på en våra fester och han får hålla tal, stakarn, men det gick bra och han är ju inte den som skäms direkt. Var en trevlig stund kring julbordet. Det sjöngs och snapsades. Och mitt under allt fick jag reda på att Leksand vann mot Mora med 5-3 (:
När alla ätit klart dukades det undan, men vi satt kvar och snackade. Jag hittade en krita på golvet och ville rita någonting på Rasmus men det funkade inte. Tog fram bläckpennan istället och så ritade jag en blomma och skrev Anna.E i blombladet. jättefint..eller inte. Rasmus ritade ett hjärta på min arm, sen visade vi det för Åsa, Térese och Jenny och Jenny utbrister: ”När gjorde du den?” Typiskt Jenny att komma med en sådan kommentar. Hon trodde absolut att det var en tatuering. Haha.
Pia börjar dansa och jag nästan hoppar över Rasmus för att börja dansa jag också, sen dansar nästan alla en lång stund till lite blandad musik. Bäst blev det ju när Lasses 80-tals skriva åkte i spelaren. Efter det var det dags att dra till Statskällaren. Var typ helt tomt där. Nästan inga alls på dansgolvet, men vi börjar dansa så´klart. Och vi dansar lite vid trubaduren med. Blir mycket dans där inne, men efter ett tag tröttnar jag och vi bestämmer oss för att åka. Jag, Rasmus och Elin alltså och Lasse kör. Innan vi drar sjunger vi dock med till Björn Rosenström.
Var en jätterolig klassfest!! Som vanligt (: En helt underbar klass att festa tillsammans med :D

dsc01043.JPGdsc01044.JPGdsc01046.JPGdsc01047.JPG

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu