BloggProffs

Internationella kvinnodagen borde inte behöva finnas!

Internationella kvinnodagen idag. Egentligen är det lite sjukt att det ens ska behöva finnas en sådan dag, men när den väl finns är det lika bra att dra nytta av den. Idag gäller följande för Rasmus ”Annas vilja, är min lag”. Japp så är det. Fast jag är snäll mot honom eftersom han går på den där löksoppedieten. Har gått bättre än förväntat för honom med den faktiskt.

I alla fall internationella kvinnodagen alltså, det är faktiskt hemskt att den ska behöva finnas. Jag önskar att det kommer gå så långt att denna dag inte kommer behöva finnas med, men som det ser ut nu kommer det aldrig att bli så. Kvinnor blir diskriminderade överallt i samhället. Det gäller inte bara på arbetssidan, det gäller massa andra saker också. Hur många kvinnor blir inte misshandlade av sina män? Våldtagna? Kvinnor trycks ner  och det krävs mycket att orka resa sig efter t.ex. ett misshandelförhållande. Jag har ingen radio på och inte tv heller så jag har ingen aning om ifall dagen uppmärksammas i media överhuvudtaget idag, men det hoppas jag att den gör. Vi kommer uppmärksamma denna dag i skolan på torsdag då det kommer föreläsare från KAJSA kvinnomottagning i Örebro. Blir intressant.

Rasmus, Svante och Simon tycker att jag lyssnar på dålig musik men det skiter jag i!!!

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu