BloggProffs

Slavlön för damlandslaget!

Såg precis på senaste avsnittet av ”Mästarnas mästare”, denna gång handlade det om Malin Moström, en fotbollsspelare som jag alltid tyckt om. Jag är inget stort fan av damfotboll, men det finns vissa spelare som jag verkligen gillat. Jag reagerade på en sak i programmet. Malin fick frågan hur mycket landslagstjejerna fick när de var och spelade med landslaget. Hur mycket var nog fel frågar. 25 kronor per dag fick dem. Fan vad förbannad jag blev!! Undrar hur mycket killarna får? Inte lär de bara få 25kronor per dag i traktamente i alla fall. Shiit alltså! Ok, att jag vet att det är pengarskillnad mellan herr och damfotboll, men när jag hörde det där blev jag riktigt arg. Varför ges det så lite till damerna? Det gör ju samma sak som herrarna.

Jag kan däremot tycka att herrarna ska ha lite mer betalt än damerna eftersom herrarna drar betydligt större publik och fler sitter bänkde framför teven när herrarna spelar. Så det är en självkarhet för mig. Kanske har summan höjts inom damfotbollen nu, jag vet ju inte, men tycker det är sjukt. 25 kronor, värsta slavarbetet ju. Skärpning!!!

Damfotboll är inte alls lika roligt att kolla på som herrftoboll, det är det absolut inte. Det är en helt annan klass på herrarna. I damfotbollen händer knappt ingenting och det går saktare. Inte konstigt att herrfotbollen lockat fler tittare, dessutom att herfotboll varit ppopulärare mycket längre än damerna. Vissa tycker att jag är knäpp när jag som kvinna säger att damfotboll är tråkigt. Men vadå? Det är ju det. Jag har varit och sett en allsvenskmatch i damfotboll live en gång i mitt liv, jag såg den enbart för att jag skulle få se Umeå det året, de flesta favoriterna i landslaget spelade ju där (: Men fotbollen var ju inte superintressant, det var mer kul att se spelarna. I herrfotboll händer det mer och de har en annan teknik, så kommer det antagligen alltid att vara. Men som sagt bara för det ska inte damerna har så enormt lite pengar i landslagssammanhang.

Föll lite tårar när Moströms karriär visade också. Är jag löjlig? Känslorna bara kom, hon är ju en av dem jag såg upp till som yngre. Jag kan säga att jag grät när jag som avsnittet om Emma Igelström också men det var för att det togs upp om hennes ätstörningar.

Herrfotboll kommer för mig alltid vara roligare och intressantare att kolla på än damfotboll men för det ska inte damerna behöva spela för slavlöner!

2 Kommentarer till “Slavlön för damlandslaget!”

  1. ellen Säger:

    Man kan inte gå och säga att damfotboll är tråkigt och där ingenting händer. Man kan inte jämföra herrfotboll med damfotboll. Är det någon som någonsin har jämför Kajsa Bergvist med Stefan Holm? Eller herrfotbollen med Spanska ligan? Varför, varför, varför ska man ständigt jämföra damfotbollen med herrfotbollen? Blir så irriterad när alla håller på att jämföra.

    Du får gärna tycka att damfotbollen är tråkigt där ingenting händer, men du skriver som om det är en självklarthet att herrfotbollen är bättre. så är det inte. Alla tycker inte som du.. Dock har du endast gått en match… Jag har gått på väldigt många matcher, sett de flesta matcher på tv som gått. Varför? För jag tycker att fotbollen är så otroligt intressant, spännande att titta på.

    Om vi ska ständigt ska höra jämförelsen med herrfotbollen och damfotbollen, så tycker jag att du ska börja jämföra alla andra sporter. Du kan börja med friidrott och skidor. Du kan jämföra Kalla med Elofsson. Det är ju precis samma sak!!! Kalla är ju sjukt dåligare jämfört med vad elofsson var.

    Varför lockar inte damfotbollen? Jo, på grund av dess pengar. De får ingenting i jämförelse med herrarna. Var du ens på Råsunda när de spelade framför 24 000 åskådare? DÅ var det ett jäkla drag måste jag säga! Eller när cirka 2 minlijer svenskar satt bänkade framför TV:n när det var VM i USA. Eller när hela kungsträdgården samlades med folk som ville gratta damerna… Damfotbollen blir bättre ifall den får mer publicitet. Dessutom är det nog mest tjejer i yngre ungdomen som går och tittar.

    För att damfotbollen ska bli bättre (om man nu ska jämföra med herrfotbollen) måste man ändra på vissa saker:
    - planen ska bli mindre så att den anpassas till kvinnornas fysik
    - målen ska bli mindre
    detta är som sagt några saker som jag vet måste ändras så att det ska bli lite, så kallade ”spel” i spelet.

  2. internatanna Säger:

    Svar till Ellen:
    Jag håller fortfarande fast vid att jag tycker att damfotboll är betydligt tråkigare än herrfotboll. Och självklart har jag sett mer än en match av damfotbollen även om bara en står nämnd här i.

    Angående att jag ska jämföra andra idrotter med dam och herr. Jag kan jämföra olika lagsporter mellan dam och herr, men absolut inte en lagsport mot en ensamsport. I skidor åker de själva, de krävs inget samarbete. Och i skidor kan det inte hända särskilt mkt mer än att de åker, så skidor och fotboll är två helt skilda saker.

    Däremot skulle jag kunna jämföra med handboll, innebandy eller någon annan lagsport. Ta handbollen t.ex. där tycker jag inte det är så jättestor skillnad på dam och herr, jag älskar att kolla på båda.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu