BloggProffs

Mina vinnare till fotbollsgalan 2008

Fotbollsgalan 2008 börjar närma sig. Som den fotbollsfantast jag är måste jag motivera vilka jag tycker ska få priserna. Jag har ärligt talat väldigt liten koll på damfotboll, så jag siktar in mig på herrarna.

Årets målvakt: Kim Christensen, IFK Göteborg. Nu tror alla att jag väljer Christensen bara för att jag håller på IFK, men så är det faktiskt inte. Jag tycker Christensen har haft en stabil nivå under hela säsongen, och har inte bara räddar staffar, han sätter straffar också, som Svenska Cupen som IFK tog hem. Därför ska Kim Christensen blir årets målvakt.
Årets back: Daniel Majstorovic, AEK Aten. Detta var betydligt värre för mig att välja kan jag säga. Men min motivering blir att jag tycker att Majstorovic har gjort bra ifrån sig i svenska landslaget, om jag ska vara ärlig hade jag inte så stor koll på honom innan. Och hans klubblag vet jag inte mycket om, men men.
Årets mittfältare: Viktor Elm, Kalmar FF. Ett mycket, mycket lätt val för mig. Inte för att jag kommer därifrån och mycket väl vet vem han är. Nej, utan helt enkelt för att Viktor har gjort enormt stora framsteg under säsongen och spelat en oehört viktigt roll för Kalmar FF. Hade Viktor valt att byta klubb innan säsongens slut tror jag KFF hade fått svårare att nå guldet. Viktor har varit duktig under hela säsongen. För mig är Viktor en given vinnare!
Årets forward: Patrik Ingelsten, Kalmar FF. Hur kan jag välja massa KFF spelare när jag tycker så illa om KFF? Valet stod mellan Ingelsten och Berg för min del. Jag kunde lika gärna skrivit Marcus Berg, faktiskt. Ingelsten har betytt mycket för Kalmar, gjort många mål och utvecklats under säsongen, han förtjänar priset. Marcus Berg har också gjort en bra säsong. Men nej, det blir Ingelsten ändå. Snälla låt det bara inte bli Zlatan!
Årets nykomling: Robin Söder, IFK Göteborg. Söder måste bara vara given. Visste du vem han var innan fotbollssäsongen 2008? Nej just det, inte jag heller. Han satte sig direkt i hjärtat och han har gjort så mycket för IFK. Han hamnade i en svacka ett tag, men reste sig igen. Han är ju bara underbar. Ska bli kul att se den killens utveckling, för hoppas verkligen att han fortsätter att utvecklas. Robin söder är helt enkelt given för mig!
Årets tänare: Nanne Bergstand, Kalmar FF. Av den enkla anledning att han är den enda jag vet vem det är. Haha. Då kan ju inte de andra tre spelat särskilt stor roll för mig.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu